пʼятницю, 26 лютого 2016 р.

Катехизація – одна з найважливіших справ Церкви

         Катехизація – це процес вивчення і переживання Христової науки, зближення з Його особою, “вхід в глибину” Святих Таїнств, основних правд віри. Завдання катехизації – допомагати іншим пізнавати і прославляти Христа. Катехит – це християнин, який отримав від Бога спеціальну місію навчати, виховувати, вводити в глибину, втаємничувати, відкривати суть.
      Християнська етика знайомить людину з основами християнства, християнськими цінностями, формує християнський світогляд духовно зрілої особи, готує молодь до самостійного та відповідального життя в сім‘ї та суспільстві. Християнська етика – це навчальний предмет у школі, а катехитика – це діло Церкви. 
         26 лютого  у актовій залі школи проходила духовна зустріч з ведучою програми "Вервиця" Ганною Мордою. На зустрічі були присутні вчителі та учні 10-их та 11-их класів. Пані Ганна  розповіла багато цікавих та повчальних історій. Розповіла про виникнення зла. 
наголосила на важливості парафіяльної спільноти як середовища, в якому має зароджуватися, зростати і дозрівати віра, а також закликав зберігати пам’ять про ісповідників віри минулого століття як живих свідків і вчителів християнської праведності.

Немає коментарів:

Дописати коментар