пʼятницю, 26 лютого 2016 р.

145 - ти річчя від дня народження Лесі Українки



Ні, я жива!
Я буду вічно жити!
Я в серці маю те,
Що не вмирає!
Леся Українка

           25 лютого 2016 року учні 4А класу разом з вчителем Сідельник Надією Степанівною провели  свято приурочене 145—ти річчю від дня народження  Лесі Українки “Віщування старого дуба”.
           Свято розпочалося документальним фільмом про життя та творчість Лесі Українки.
Учні співали пісень, розказували вірші та ставили театральні сценки про події з життя Лесі.
Свято було дуже цікавим та змістовним. Батьки були дуже задоволенні  своїми малими талантами та вдячні вчителеві за титанічну працю над літературно—музичною композицією.
      У фойє школи  вчителем української літератури Шукаткою Л.М. була представлена тематична виставка до 145—ти річчя від дня народження Лесі Українки.
       Цього ж дня двері бібліотеки були відкриті для учнів 6—их класів. Бібліотекар  Дементьєва О.О. прорекламувала книги та провела брейн—ринг про життя та творчість Лесі Українки. Вчителі української літератури Шукатка Л.М. та Токаж С.С провели змістовні уроки на яких учні розказували вірші та біографію відомої поетеси. Всі з задоволенням переглядали презентацію, яку підготувала учениця 6А класу Жук Христина.  Учні почерпнули для себе багато нового і цікавого.


"Дочка Прометея"
"...єдиний мужчина" (І. Франко)
"...геніальна жінка" (М. Павлик)
«Леся Українка! Це звучить узагальнююче, як ім'я, в якому злились мільйони українок і українців, мільйони безвісних чесних борців за свободу, які в глухі часи жорстокого царизму вслід за російським пролетаріатом не побоялися устати проти гніту й рабства» 
(П. Тичина)



Немає коментарів:

Дописати коментар